Greyhound Blues Band + Suprice Act

Greyhound Blues Band

Een band met een eigen stijl, de Doggone Blues en die zich stevig heeft gevestigd in het bluescircuit. De band is begin negentiger jaren opgericht en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd met het begeleiden van bezoekende Amerikaanse bluesmuzikanten, zoals: Henry Gray, Aron Burton, Louisiana Red, R.L Burnside, James Harman, Chicago Bob Nelson, Gene Taylor, Tino Gonzales, Memo Gonzalez en Eb Davis.

De Doggone Blues wordt vormgegeven door een fantastische ritmesectie en een alleskunner op gitaar met een authentieke bluesstem. Deze middag speelt de Greyhound Blues Band samen met Matt Walsh

Matt Walsh

Matt Walsh is in 1946 in Dublin Ierland geboren. Aanvankelijk speelde hij met Eddie en Finbar Furey, Christy Moore (Planxty) Ierse volksmuziek. Zijn ervaring met blues deed hij op in de bluesband van Red Peters, de reguliere band van de Dublin "Meetingplace". Vanaf 1976 vestigde hij zich in Münster en toerde voor het eerst met een mix van Ierse volksmuziek en Blues langs de West-Duitse clubs. Zijn band wint de eerste prijs van de WDR Stadtmusik. Het juryrapport zegt: "... de herontdekking van de lokale blues-scène!"

Blues-collega Manfred Häder van de Frankfurt City Bluesband vindt Matt: "De meest serieuze witte bluesmuzikant in Duitsland!" en volgens Charly Musselwhite heeft Matt een "zeer individuele stijl ...!" Kortom een expressieve vocalist en virtuoze mondharmonicaspeler, die wordt beschouwd als een van de beste in de witte blues-scene.